Gårdens djur

Våra hästar – Klippor i alla lägen

Här på Bergtorp hittar du hästar av alla sorter, både stora och små. Du kan alltid hitta en häst som passar för ditt tycke vare sig du vill ha en lite lugnare häst eller en lite piggare häst. Alla våra hästar har olika personligheter vilket gör att man både lär sig hantera olika slags hästar samt hitta en favorit som man trivs bra med

Rosenhagens Hippolyte ”Hippo”

Ras: Shetlandsponny
Född: 1997
Färg: Fux
Personlighet: Hippo är en av de snällaste och lugnaste hästarna vi har på gården

Ängladalens Starlight ”Star”

Ras: Gotlandsruss
Född: 1998
Färg: Svartbrun
Personlighet: Star är en pigg dam som gått på trav i sitt tidigare liv. Hon kan upplevas piggare och mer framåt än de andra ponnyerna men när man hittar ”knapparna” på Star så är hon en väldigt trevlig lite ponny.

Magic ”Maggan”

Ras: Svensk ridponny
Född: 1998
Färg: Mörkbrun
Personlighet: Maggan är en otroligt mysig och snäll herre som älskar att hoppa. Maggan har en medryttare 1 dag i veckan som är iväg med jämna mellanrum och tränar bla terräng och hoppning.

Kenny Bräck ”Kenny”

Ras: Svensk ridponny
Född: 2003
Färg: Rödskäck
Personlighet: Kenny är en väldigt fin hopp- och dressyr ponny. Hän är även mysig att rida ut på, dock kan han bli lite tjurig i boxen om du inte är lugn. Kenny har en medryttare 1 dag i veckan.

Aghed Simo ”Simo”

Ras: Irländsk import
Född: 2003
Färg: Skimmel
Personlighet: Simo är en snäll men envis häst som kan tycka att det är jobbigt att stå stilla. Simo är  sällskapssjuk och mysig, han passar alla. Simo har en medryttare 1 dag i veckan.

Dunder

Ras: Nordsvensk brukshäst
Född: 1998
Färg: Mörkbrun
Personlighet: Dunder är en stor och stabil häst som är perfekt för nybörjaren. Med sitt lugna temperament och sinne leder han flocken genom ur och skur. Dunder gör precis vad du ber om så länge du är lugn och tydlig. En riktig stjärna helt enkelt!

Goa-maja

Ras: Ardenner
Född: 2002
Färg: Brun
Personlighet: Maja är en riktig arbetshäst som innan hon kom till oss har jobbat innom skogs- och jordbruket. Hon är en av dom goaste hästarna vi har och älskar att stå och mysa medans man borstar, Hos oss kommer Maja mestadels köra häst och vagn samt gå lite ridturer i skogen samt hk-ridning.

 

 

 

Leitnant ”Leit”

Ras: Korsningsponny med estniskt blod
Född: 2008
Färg: Skimmel
Personlighet: Leit är en otroligt snäll kille som älskar att mysa, han är lite yngre och kan bli lite pigg och glad men försöker alltid att göra sitt bästa. Leit är under vidareutbildning och har en medryttare 3 dagar i veckan som är iväg med jämna mellanrum och tränar bl.a. terräng och hoppning.

Miara ”Mirran”

Ras: Konik Polski
Född: 2011-04-11
Färg: Musblack
Personlighet: Mirran kom till Sverige i februari 2020 och är en positiv glad tjej som tycker om att jobba. Mirran kan upplevas lite pigg men lyssnar väldigt bra på både säte och röst. Hon gillar att mysa och står mer än gärna och blir borstad på. Vi håller på att vidareutbildar Mirran och har stora förhoppningar på att hon ska bli en riktigt rolig ponny som många barn och ungdomar ska få lära sig på. Mirran har en medryttare 2 dagar i veckan som är iväg med jämna mellanrum och tränar bl.a. terräng och hoppning.

Woo Black Betty ” Bettan”

Ras: Irländsk import
Född: 2008
Färg: Svart
Personlighet: Bettan är en pigg dam som har lite mer tryck i steget än många andra på Bergtorp.Bettan har en medryttare en dag i veckan som är iväg med jämna mellanrum och tränar bl.a. terräng och hoppning.

Meastro – inhyrd från Roo Gård

Ras: Belgisk import (Appaloosa)
Född: 2013-06-02
Färg: Tigrerad
Personlighet: Maestro han är gårdens stora bäbis, helst av allt så skulle han bara vilja stå och mysa i någons famn. Han är under utbildning och kommer förhoppningsvis bli en riktigt rolig kompis som många kan lära sig mkt av i framtiden. Maestro har en medryttare en dag i veckan.

Kaninerna – Våra jättar

Vi har två stycken franska värdurskaniner vid namn Bella och Gullan.
De gillar maskrosblad och morötter samt en klapp då och då.

Hönsen – Ger oss våra ägg

Vi har fått hem ett gäng nya höns och kycklingar som är av lite olika ras. Vi hoppas de kommer värpa mycket ägg som vi kan baka goda kakor på.

Fåren – Våra Gotländska ullbollar