Personal

Vår personal

Emma Bozic

Vad tycker du är det bästa med att jobba på Stall Bergtorp, TSU?
– Jag tycker det roligaste med att jobba på Bergtorp är den nära kontakt man får med både djur och ungdomar. Det finns inget bättre än att se en person växa i sig själv med hjälp av en häst eller andra djur. Att få hjälpa till att bygga upp en styrka med självförtroende och kunskap samt hjälpa någon att få struktur i sin vardag och på det viset sen kanske kunna plugga vidare eller få möjlighet till ett jobb, det är häftigt!
Jag har även med hjälp av Evelina hand om gårdens ungdomssektion, ungdomsledare och hjälpledare. Det är också något som är oerhört kul och givande. Att få möjlighet att ge dem det jag fick när jag var liten och började som hjälpledare på stallet – någon man kan få se upp till och ha som stöd i allt.

När kan man hitta dig på stallet?
-Man kan hitta mig på stallet tisdag- fredag samt många av helgerna
Har du ridit förut?
-Jag började rida när jag var väldigt liten, jag fick min första häst som 12-åring sen dess så har jag har haft häst med ett litet uppehåll på 2 år. Just nu så har jag en egen häst samt har hand om fyra till som står i mitt stall, något jag sköter innan och efter jobbet.

Weronica Öberg

Vad tycker du är det bästa med att jobba på Stall Bergtorp, TSU?
Det bästa med att jobba på stallet är att få jobba med djuren som finns på stallet, att mestadels få jobba utomhus. Att få möta alla människor ihop med Emma B, skoleleverna, rideleverna, alla ungdomar och unga vuxna som har praktikplats hos oss inklusive hjälpledare, ledare. Allt uppräknat utgör det bästa tillsammans.
När kan man hitta dig på stallet?
Mestadels så finns jag på stallet på dagtid, men jag dyker även upp ibland på kvällarna och helgerna.
Har du ridit förut?
Jag började ” rida” när jag var väldigt liten när min pappa slängde upp mig på sina fullblodshästar.

Lilly Leete

Vad är bäst med att jobba på Bergtorp?
Det bästa med att jobba på Bergtorp är att man får komma nära hästarna och naturen på ett väldigt speciellt sätt. Bergtorp har alltid varit en plats där ALLA ska känna sig välkomna vilket de har stått fast vid sen många år tillbaka och fortfarande gör. Det känns bra att veta det när man kommer till Bergtorp, oavsett om man är där för att jobba eller för att rida.
När kan man se mig på stallet?
Varierande timmar och tider – Måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar! Och även vissa helger.
Har du ridit förut?
Jag har ridit på Bergtorp sen jag var 11 år gammal. Jag har även jobbat i 2 olika hoppstall under åren innan jag kom tillbaka till Bergtorp!

Styrelsen – De ideella som gör allt möjligt

Styrelsen består av en grupp engagerade medlemmar som vill hjälpa till att göra det möjligt för fler barn och ungdomar att ta del av Bergtorp. Det är en stor verksamhet i ett litet format.

Lena Bozic

suppleant
Varför har du har valt att sitta i styrelsen?
– För att ge samma förutsättningar till barn/ungdomar att rida, känna sig välkomna och kunna vara sig själva på Bergtorp precis som min nu vuxna dotter fick.
När hittar ni mig på stallet?
– Oftast någon gång under helgerna och ibland om det krisar med vuxenansvarig i veckan på någon grupp.
Har du ridit. förut?
– Jag har ridit i Hölö och på Bergtorp i vuxengrupp men det är många år sedan nu.

Niina Pöykiö

Ledamot, Ordförande
Varför har du har valt att sitta i styrelsen?
– För att jag vill att Bergtorp ska leva vidare så att ALLA barn/ungdomar får uppleva samma sak som mitt barn. Gemenskap, lära sig ansvar, att man behandlar djur/människor med respekt och att få vara sig själv. Listan kan göras lång.
När hittar ni mig på stallet?
– Har inga fasta dagar utan kommer lite då o då. MEN finns alltid tillgänglig på mobilen för våra ledar, hjälpledare och anställda.
Har du ridit. förut?
– Ja. Har haft häst som liten. Ridit sedan i vuxen grupp på Bergtorp. Idag äger jag en häst som heter Samba som jag köpte från Bergtorp.

Malin Kronqviskt

Suppleant
Varför har du valt att sitta i styrelsen?
För att ge alla barn och ungdomar som vill möjlighet att ta del av gemenskapen nära djur och natur, som på landet fast väldigt nära ”stan”./em>
När kan man hitta dig på stallet?
Vid anordnade evenemang, styrelsemöten och andra möten på stallet./em>
Har du ridit förut?
Jag har ridit i vuxengrupp under några terminer på stallet när sådan fanns./em>

Evelina Hurtig

Ledamot
Varför har du valt att sitta i styrelsen?
Det är kul att få vara med och utveckla stallet.
När hittar ni mig på stallet?
Tisdagkvällar och även vissa helgdagar.

Har du ridit förut?

Jag red mycket förr, men nu rider jag lite till och från.

 

Emma Pagmén

Ledamot
Varför har du valt att sitta i styrelsen?
För att hjälpa till att utveckla Bergtorp till det bättre så vi kan leva vidare i många år till.
När hittar ni mig på stallet?
Oftast bara vid styrelsemöten, men ibland på någon kvällsgrupp och helg också.

Har du ridit förut?

Jag har ridit 15 år och haft egen häst.

Lina Hansson

Ledamot

Hjälpledare / ungdomsledare – Föreningens hjärta

Våra Ungdomsledare och hjälpledare är våra viktigaste personer. Utan dem skulle vi inte kunna ha någon verksamhet. De hjälper oss leda hästar på vår lördagsridning och i vissa grupper. De arbetar även på våra läger.

Wilma Lindersson

 

Vad är det bästa med att jobba på bergtorp?
Det bästa med att jobba här är att få hjälpa barn att utvecklas, att se dom lyckas och att samtidigt få jobba med mina bästa vänner.
När kan man hitta dig på stallet?
Man kan hitta mig på stallet på Tisdagar och Fredagar 16.00-20.30 samt dom flesta helger.
Har jag ridit förut?
Jag rider 1-3 dagar i veckan, både i skolan och här på stallet.

Karin Dahlberg

Vad är det bästa med att jobba på bergtorp?
Det bästa att jobba på Stall Bergtorp TSU är alla underbara personer man får träffa. Tycker det är så otroligt roligt att följa med i ungdomarnas utvecklingskurva och se dem ha lika kul på stallet som jag.
När kan man hitta dig på stallet?
Mig kan man hitta på stallet iallafall tre dagar i veckan men ibland dyker jag upp mer än så.
Har du ridit förut?
Jag har ridit hela mitt liv inklusive haft egen häst. Började själv på Bergtorp när jag var 5 år, så har varit där över 13 år (!!) nu. Annars har jag haft många privata medryttarhästar på sidan när jag ej haft egen.

Josefin Hedlund

Vad tycker du är det bästa med att jobba på Stall Bergtorp, TSU?
-Det bästa med att jobba på Stall Bergtorp är gemenskapen mellan alla ledare och hjälpledare. Dessutom är det en väldigt mysig miljö då mycket är utomhus. En annan sak jag älskar med att jobba på Bergtorp är att jag får hänga med alla hästarna och barnen, ha kul med dem och lära ut. För varje termin som går får jag nya minnen och längtar tills nästa termin drar igång! Jag skulle inte vilja jobba någon annanstans då jag anser att Bergtorp har mysigaste miljön och man kan vara precis den man är utan att bli dömd. Bergtorp är lite som ett andra hem där jag känner mig hemma med alla djur och människor.
När kan man hitta dig på stallet?
-Mig kan man hitta på stallet på tisdagar mellan 17:00-20:30, torsdagar på eftermiddagen, fredagar 17:00-20:30 samt lördagar och söndagar varierande tider.
Har du ridit förut?
Jag rider själv på torsdagar, lördagar och ibland söndagar. Jag har Kenny Bräck som medryttarhäst, han är en av Bergtorps egna hästar.

Emma Lindgren

Vad tycker du är det bästa med att jobba på Stall Bergtorp, TSU?
-Det bästa med att vara ledare är att man får umgås med människor och ha roligt. Man får även chansen att kunna dela med sig av sina kunskaper till de som rider på stallet. Så blir man väldigt nära med alla här, vilket är superhärligt!
När kan man hitta dig på stallet?
Mig hittar man i stallet på onsdagar mellan 17:30-20:30 och även på torsdagar 16:30-20:30 och sen vissa helger.
Har du ridit förut?
Ja, jag rider på stallet på onsdagar och rider för det mesta bara Simo just nu.

Ida Nilsson

Vad tycker du är det bästa med att jobba på Stall Bergtorp, TSU?
-Det bästa med att jobba här är att få hjälpa barn att utvecklas, att se dem lyckas och att samtidigt få jobba med mina bästa vänner.
När kan man hitta dig på stallet?
-Man kan hitta mig på stallet på tisdagar och fredagar 16.00-20.30 samt de flesta helger.
Har du ridit förut?
-Jag rider 1-3 dagar i veckan, både i skolan och här på stallet.

Hur blir jag hjälpledare?

Du är minst 10 år. Tjej eller kille spelar ingen roll. Du behöver inte ha någon speciell ridvana, men det är en fördel om du rider i en av våra grupper. Du kontaktar oss på Bergtorp (08-55033626) och skriver upp dig för en provomgång som hjälpledare på vår lördagsridning.
När du blivit hjälpledare ska du hjälpa till på minst 5 lördagar/termin. Att vara hjälpledare på läger räknas inte som en av dina fem gånger.

Vad får jag för att jag är hjälpledare?

Ridruta:
När du är hjälpledare så får du alltid en ridruta. Varje ridruta kan användas till 45 minuter ridning. Dina ridrutor kan du utnyttja utöver din ”vanliga” ridning om du t.ex rider i en ridgrupp hos oss (även du som inte rider i någon av våra ridgrupper kan använda dina ridrutor). När du ska rida för en ruta pratar du med en vuxen eller en ledare och bokar upp dig på en Bergtorphäst på vår anslagstavla i stugan. OBS! Du får inte vara på Bergtorp och /eller rida utan vuxenansvarig.

Det anordnas ett rutridningsridläger per säsong där man till stor det kan betala ridlägret med sina ridrutor.

Hjälpledarläger:
Vi på Bergtorp ordnar ett hjälpledarläger per termin. Hjälpledarlägren är endast till för dem som är hjälpledare. Lägret kostar inga pengar utan du betalar med två stycken ridrutor per läger.

Sköthäst:
Som hjälpledare så får du möjlighet att vara skötare på en av Bergtorps hästar. Att vara skötare innebär att du tar lite extra ansvar för en häst, och sköta innebär att du pysslar om din sköthäst lite extra t.ex borstar, tvättar svansen m.m sådant som inte ridskoleeleverna hinner med när de rider. När man tar hand om sin sköthäst så måste du vara på Bergtorp tillsammans med en vuxenansvarig eller ledare ALDRIG ensam!. Du sköter din häst minst en gång per vecka och smörjer sadel och träns minst en gång i månaden. Att ha en sköthäst ger dig en möjlighet att vara tillsammans med en av dina favorithästar lite extra och du får också känna på hur det är att ha en egen häst. Du får också förtur på din sköthäst på bla Öppet Hus, Lucia och hjälpledarläger.
Förutom allt detta, så får du som hjälpledare massor av kompisar. Du får en chans att vara med kompisar samtidigt som ni gör det som ni gillar bäst av allt – Vara med hästar och rida!

Hjälpledarmöte:
Hjälpledarmöte anordnas ca 1 gång per månad för alla som är hjälpledare. På mötena planerar vi bl.a Öppet Hus, Halloween och fixar städschema för hjälpledarbaracken. Vi pratar också om saker som vi kan göra bättre och/eller skulle vilja göra på Bergtorp. Du får också chansen att säga vad just du tycker och tänker om Bergtorp och det vi gör.Du ska vara med på våra möten för att få delta på våra aktiviteter.

Till sist!
Om du vill bli hjälpledare eller få mer info, kontakta oss via mail till : stallbergtorp153@gmail.com – märk mer intresse hjälpledare.